ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖАН „РЕКВИЕМ ЗА ГОСПОЃА Ј“: Борба за опстанок во живот во транзиција (ФОТО)

Филмот има универзална тема што произлегува од материјалната криза во светот, но најмногу ја опишува семејната борба за живот во земјите во транзиција. Во главната улога на Ѓоспоѓа Ј се појавува маестралната актерка Мирјана Карановиќ. Таа е мајка на две ќерки, вдовица, и сите живеат заедно со свекрвата во мал стан „Реквием за госпоѓа Ј“ во режија на Бојан Булетиќ, а во копродукција на „Скопје ...

⇐ DailyТелеграф ⇒