Премиера – Авантурите на Аладин во Македонски Народен Театар

22 Март,,20:25 – МНТ Режисер: Бојан Трифуновски УЛОГИ: Аладин – Александар Михајловски Принцезата Џасмин – Дарја Ризова Абaнaзер Велики – Сашко Коцев Духот од ламбата – Никола Ацески Вдовицата – мајката на Аладин – Камка Тоциновски Императорот – таткото на Џасмин – Славиша Кајевски Робинката од прстенот – Леонора – Драгана Левенска Страшилото – Принцот Леополд – Ненад Анѓелковиќ Театарски ...

⇐ DailyCinema ⇒