СЕ ПОВЕЌЕ СВЕТСКИ ПАТНИЦИ: Посетен е и Блискиот Исток

Бројот на странски туристи кои патуваат од јануари до април годинава е зголемен за 6%, и тоа е највеќе за една деценија. Оваа информација ја објави Светската туристичка организација. Со тоа посетените дестинации го одржуваат растот, а другите се опоравуваат. 369 милиони туристи патувале во првите четири месеци од годинава. Азија и Пафицикот имаат раст за 6%, а Америка за 4%. Западна Европа ...

⇐ DailyФактор ⇒