Потресителната исповед на девојката (18) која страда од шизофренија: Чувствувам бубачки по телото, постојано слушам гласови..

Кејт Фенер (18) со години се борела со психичките проблеми за да на 17 годишна возраст конечно ѝ дијагностицираат шизофренија. Оваа млада уметничка изработила серија на илустрации кои ги прикажуваат нејзините звучни и визуелни халуцинации. Таа редовно ги споделува со луѓето преку Инстаграм со цел да го сруши митот и предрасудите кои ја опкружуваат оваа болест. Многу често Кате добива напади на ...

⇐ DailyТочка ⇒