Почина најстариот маж во светот

Најстариот маж на светот Јисраел Кристал, човек кој го преживеал Холокаустот, почина на 113 годишна возраст. Кристал наредниот месец ќе полнел 114 години. Тој зад себе оставил две деца, 9 внуци и 32 правнуци. Минатата година Кристал доби и признание од Гинисовата книга на рекорди за најстар маж во светот. Кристал кој по потекло е од Полска, е роден на 15 септември 1903 години.

⇐ DailyКанал 5 ⇒