„НВО“ понуди откуп на хакерот кој украде податоци за „Игра на тронови“

Американската телевизија „НВО“ понудила 250.000 долари на хакер, кој украл податоци за уште неприкажани епизоди од серијата „Игра на тронови“, во замена за неговотa потврда да закачи нова слична информација на интернет. Специјализираното списание „Варајати“ примило копија од писмо од 27. јули, во кое се вели дека „НВО“ нуди да плати на хакерот 250.000 долари во биткоини. Писмото било одговор на ...

⇐ DailyБркај Работа ⇒