Нов светски рекорд во најскапо продадени обетки

Постигнат е нов светски рекорд во најскапо продадени обетки. Синиот и розовиот дијамант, именувани како Аполо и Артемис, според грчките богови, се продадени за време на аукциската вечера на куќата Sotheby’s . Иако се продаваа одвоено, тие завршија во рацете на истиот купувач – синиот дијамант по цена на 42 милиони, а розовиот за нешто помалку од 15 милиони долари.

⇐ DailyУбавина и Здравје ⇒