Норвешка е најсреќна земја, а еве каде се наоѓа Македонија на листата!

Според извештајот World Happines Report Норвешка е најсреќна земја на светот. Имено, луѓето во Норвешка имаат коефициент од 7,54. Кога е во прашање Македонија, ние се наоѓаме на долниот дел од листата. Имено, од 155 земји на листата, Македонија се наоѓа на 92 место со коефициент од 5,175. Од земјите во регионот Србија се наоѓа на 73 место, Хрватска на 77, Црна Гора е на 83, а БиХ на 90 место. ...

⇐ DailySky MK ⇒