Невозможно во Македонија: Пат долг 5 километри изграден за два дена

Не станува збор за Јапонија. Ниту Кина. Станува збор за округот Мура во западна Австралија, каде работниците, за два дена успеале да завршат пат долг 4.9 километри. Мура е мал земјоделски округ во западна Австралија со само 2.800 жители кој го освои интернетот со снимката на која се гледа како работниците го градат патот кој треба да води кон локалниот аеродром, а округот го чинеше 443.000 долари.

⇐ DailyФакултети ⇒