Некогаш беа 12: Oва се 70. ѕидови подигнати меѓу држави

Во времето кога беше урнат Берлинскиот ѕид во 1989 година, постоеја 12 слични ѕидови ширум светот, а денес ги има 70 и подигнати се со цел да ги бранат државните граници, го пренесе АФП истражувањето на Елизабет Валет од Универзитетот во Квебек. Претседателот на САД вложува напори да изгради ѕид долж јужната и југоисточната граница со Мексико, иако постои метална ограда која ја одобри поранешниот ...

⇐ DailyРепублика ⇒