Како да направите ланолинска маст-одличен лек против пеленски осип

Ланолинот е маснотија добиена од прочистената овча волна. Во комбинација со одредени масла, оваа состојка делува навистина ефективно против секаков вид на иритирана кожа, вклучувајќи ја и иритираната кожа во пеленската регија кај бебињата. За да ја подготвите ланолинската маст потребни ви се 20 грама ланолин и 20 мл невеново масло. Во сад измешајте ги состојките. Бидејќи смесата тешко се меша ...

⇐ DailyМама 365 ⇒