Која е најсреќната земја на светот?

Обединетите нации спроведоа истражување во кое ја мереа „субјективната благосостојба“ на луѓето во разни земји, колку се луѓето во тие земји среќни и зошто. Според Светскиот извештај за среќа на ОН првото место годинава ѝ припаѓа на Норвешка која ја турна соседна Данска од врвот. Најсреќната петорка на светот ја заокружуваат Исланд, Швајцарија и Финска, а Централноафриканската Република е на ...

⇐ DailyКајгана ⇒