Најбогатото село во Кина од кое е забрането заминување

Облакодер од 72, катахеликоптер такси, тематски парк и редови со луксузни вили – сигурно не постои поекстравагантно село од Хаукси кое е сместено во кинеската провинција Јиангс. Високиот животен стандард го одвојува ова место од остатокот на Кина, меѓутоа, не е јасен начинот на кој е стекнато богатството и како се троши. Хуакси се наоѓа во провинцијата Јиангс, а на влезот во селото е поставен ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒