Ова е најбезбедната туристичка дестинација во светот

Финска може да биде горда – покрај тоа што одбележува 100 години независност, Светскиот економски форум ја прогласи за најбезбедна држава на светот во 2017 година. „Финска останува најбезбедната дестинација во светот и покрај тоа што Европа стравува од тероризмот“, пишува во извештајот. Во истражувањето биле собрани податоци за 136 земји и условите кои владеат за туристите. Покрај безбедноста, во ...

⇐ DailyТочка ⇒