Што му се случува на телото по само еден тренинг?

Луѓето кои редовно вежбаат имаат значителни подобрувања на психофизичкото здравје, но што се случува кај оние кои штотуку го завршиле нивниот прв тренинг? Во зависност од тоа кој тип на вежба се прави, телото поминува низ многу промени. Некои од нив вклучуваат подобрена ефикасност на кардиоваскуларниот систем, зголемена ефикасност на метаболизмот, зголемување на мускулната маса, намалување на ...

⇐ DailyИдивиди ⇒