Како да му се помогне на дете со смрзнатини

Дете со смрзнатини треба веднаш да се пресоблече, односно да му се соблече мократа гардероба. Деловите на телото кои најмногу се изложени на студено, потребно е да се прекријат со сува ткаенина или ќебе. Кај потежок вид на смрзнатини и појава на пликови, ставете стерилна газа преку нив и веднаш јавете се на лекар.Кај најтешките случаи потребна е имобилизација на смрзнатите делови. По ...

⇐ DailyМама 365 ⇒