Мрачната историја на семејството Рокфелер

Рокфелерови не се збогатиле како добри луѓе. Всушност, тие ја користеле секоја шанса за да крадат од други. Така ова семејство ги стекнало "Далут", "Месаби" и Северната Железница. Бескрупулозно богатење Како што пишувало во весниците во 1911. година, изворните сопственици на железницата само што завршиле со положување на пругата. Тие сакале да градат терминали, но им недостасувале пари. Тука на ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒