Што може да предизвика крв во урина

Инфекција на бубрезите настанува кога преку мочниот канал бактеријата ќе стигне до едниот или, пак, до двата бубрега и ќе почне да се размножува. Симптомите се слични како и кај инфекцијата на уринарниот тракт. Честопати се јавуваат и треска и болки во слабинскиот дел. Инфекција на уринарниот систем настанува кога бактеријата ќе навлезе во организмот преку мочниот канал и ќе стигне до мочниот ...

⇐ DailyМама 365 ⇒