Македонскиот музичар Дарко Багески на Guitar Art Festival во Белград

Освен солистички концерт Багески ќе има настап и со пет гитаристи од републики на поранешна Југославија. Тие се избрани во проектот "Гитарски интеграции#, а познатиот гитарски композитор Карло Доменикони специјално за нивниот настап напиша дело за шест гитари, кое светската премиера ќе ја има на овој фестивал Македонскиот музичар по класична гитара Дарко Багески утре ќе има солистички концерт на ...

⇐ DailyStart.mk ⇒