Мајмунска работа: Бабун им ја исклучи струјата на над 50 илјади луѓе

Тој вчера предизвикал недостаток на електрична нергија кога се искачил на електраната и почнал да ги влече каблите. Бабунот го преживеал силниот струјен удар кој човекот не би можел да го преживее, изјави портпаролот на електраната. Тој додаде и дека во тој случај, доколку човек го направил истото и преживеал, би одговарал на суд. Според него, организацијата за заштита на животните го спасила ...

⇐ DailyКурир ⇒