Лекции од Цезар за тоа како да се биде добар лидер

Гај Јулиј Цезар се смета за еден од најголемите и најславните воени лидери во историјата. Неговото име често е синоним за политички водач и за моќна личност.Откако ги елиминирал своите ривали во граѓанска војна, генералот и политичар Цезар, станал диктатор на Рим во 49 година п.н.е.Воспоставил политички реформи, а потоа бил избоден до смрт во 44 година п.н.е.Сајтот „Бизнис инсајдер“ одбра некои ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒