“La La Land“ ги собра Златните глобуси!

Музичката комедија La La Land собра најмногу Златни глобуси кои се доделуваа во Лос Анџелес. Романсата помеѓу иднината актерка и музичар беше фаворит на вечерта со седум номинации. И да филмот ги освои сите седум награди. Така постави нов рекорд за еден филм со освоени најмногу најгради. Филмот ги освои следните награди: за најдобра комедија, за најдобро сценарио, најдобар режисер, најдобра ...

⇐ DailyПозитив ⇒