Куќа фатаморгана: Никој не знае дека таа е токму тука, исчезнува и се појавува и изгледа неверојатно

Куќата е „поинаква од секој агол и запрепастувачка, бидејќи го одразува она што таа самата го сака, како да е жива...“ Оваа необична куќа на дизајнерот Дог Еиткен се наоѓа во пустина во Калифорнија (Долината Коачела) и целосно се стопува со околината, бидејќи е направена од огледала. Куќата била изградена на традиционален американски начин, како ранч куќа, во рамки на пустинската уметничка ...

⇐ DailyТочка ⇒