Колку кругови имате на сликата?

Фотографијата во претходните денови станала хит на интернет... Фотографијата ги збунила корисниците на социјалните мрежи, затоа што во суштина фигурата е со кругови, кои на прв поглед изгледаат како коцки. Сликата се вика „кружна илузија“, опуштете ги очите, погледнете поубаво и избројте ги круговите. Колку кругови гледате?

⇐ DailyИнтересно ⇒