Кралицата Елизабета II наполни 91 година

Кралицата Елизабета II е родена на 21 април 1926 година, а денеска таа наполни 91 година! На 25-годишна возраст, во 1952 таа стана кралица на шеснаесет независни држави, наследувајќи го престолот на нејзиниот татко, Џорџ VI. Без разлика на нејзината возраст, кралицата ги извршува сите свои должности. Кралицата има и официјален роденден во јуни, којшто се прославува со голема парада на војници кои ...

⇐ DailyLadybook ⇒