Италијанскиот Нострадамус предвиде: Aко овде два дена по ред паѓа снег, крајот е близу

Сега, постои ризик дека пророштвото на Тафури ќе стане вистина, откако снег ја покри плажата во Саленто, пишува „Дејли мејл“. Италијанскиот Нострадамус, кој живеел од 1492 до 1582 година, бил еден од најистакнатите јавни личности во регионот на Апулија за време на 16 век. – Саленто со своите палми и лесен јужен ветер, снежен Саленто, но никога после допир. Два дена снег, два блесока на небото, ...

⇐ DailyКурир ⇒