Истражување: Алкохолот не прави посреќни

Ново истражување на Универзитетот од Оксфорд, извршено над 2.254 лица постари од 18 години, покажа дека алкохолот ги прави луѓето посреќни. Испитувањето се фокусирало на тоа каде младите излегуват, колку пијат и како го поминуваат времето во локалите. Од нив, 19,8 отсто одговориле дека претпочитаат помирни места каде разговорот е некако поинтимен. Оние кои ќе се поднапијат често се отвораат пред ...

⇐ DailyЗа Се ⇒