Холандскиот крал инкогнито пилотира два пати месечно

Цела 21 година холандскиот крал Вилијам Александер тајно летал два пати месечно како копилот на патнички авиони. Вилијам Александер на престолот седна во 2013 година, но тоа не значеше дека се одрекол од својата улога во пилотската кабина. – Летање и пилотирање едноставно ги доживувам фантастично, рече за весникот „Де елеграф“. Како што истакна, тој планира да продолжи со летање, но следните ...

⇐ DailyЛокално ⇒