Македонија горда: Младиот Дамјан Димевски добитник на Гран при на музички фестивал во Турција (ФОТО)

Младиот Дамјан е добитник на Гран при на „International art festival“ во Анталија со што на Македонија и донесе уште една победа и уште еден огромен успех. На натпреварот во силна конкуренција од 53 учесници од повеќе земји, Дамјан ги изведе композициите „Тајно Моја“ од Тоше Проески и модерна верзија на легендарната „Море сокол пие“. Негова љубов е клавирот и кларинетот, а со неговите вокални ...

⇐ DailyКурир ⇒