ГОРАН ТРАЈКОСКИ: Театарската музика е звучен партнер на актерот

Театарската музика е обемна тема, која не е едноставно да се опише. Музиката во театарот некогаш зборува наместо актерот, некогаш искажува негови чувства, некогаш ја дополнува сцената, некогаш е нешто сосема поинакво. Композитор кој досега има работено на безброј претстави и секогаш одлично ја вклопува музиката во театарската претстава - Горан Трајкоски. Тој, во рамки на „МНТ-фест“ одржа ...

⇐ DailyТелеграф ⇒