ГИТАРАТА НА БАГЕСКИ ЌЕ ЗАСВИРИ ВО БЕЛГРАД: Македонскиот солист по класична гитара ќе учествува на „Guitar Art Festival“

Се работи за еден од десетте најголеми и најпрестижни фестивали за гитара во светот, на кој Багески ќе има уште еден концерт - на 24 март кога на истата локација ќе настапи со пет гитаристи од републики на поранешна Југославија Македонскиот солист по класична гитара Дарко Багески в среда, 22 март, ќе има солистички концерт на „Guitar Art Festival“ во големата сала на Домот на млади во Белград. ...

⇐ DailyТелеграф ⇒