Гир: Кина е виновна што ме нема во холивудски блокбастери

Вината што Ричард Гир веќе го нема на холивудските мапи на најдобрите филмски остварувања, актерот ја ѝ припишува на Кина. Добар дел од холивудските филмови денес се финансираат со кинески капитал, а Ричард Гир, тибетански будист и голем пријател на Далај Лама, погрдно зборувал за Кина кога во 1993 година на доделувањето на Оскарите го скокнал сценариото и говорел што му лежи на душа додека ја ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒