(ФОТО) Анастасија - жената која сака да живее на Марс

Анастасија Стефанова е една од првите жени кои сакаат да живеат на Марс. Таа е родена во Русија и од мала сонува да стане космонаут и сака да го посети Марс. Младата жена напиша книга за новинарство во вселената, но веќе презема нов чекор. Таа стана дел од тимот за Црвената планета. Неодамна тие ја завршија мисијата во Јута. „Имаме многу набиена агенда. Секој си има свои обврски. Не обучуваат во ...

⇐ DailyФактор ⇒