„Филмот е мртов“: Мартин Скорсезе вели – помладите генерации едноставно не разбираат

Kанцеларијатa на Мартин Скорсезе на Менхетен, што се наоѓа на неколку блокови северозападно од силно обезбедуваната Трамп кула, најверојатно е најголемиот бастион на почитта за филмската уметност на лицето на Земјата. Во неа има и мала соба за проекции, каде што Скорсезе на ќерка му и на пријателите им ги прикажува првичните снимки од неговите филмови и некои класици. Неговата лична библиотека се ...

⇐ DailyБриф ⇒