Евровизискиот победник пречекан како португалскиот фудбалски тим

Илјадници луѓе отидоа на аеродромот во Лисабон да го пречекаат Салвадор Собрал, годинашниот евровизиски победник, кој ѝ ја донесе првата победа на Португалија, по цели 53 години учество на овој избор. Собрал (27 г.) се врати дома како вистински херој, заедно со сестра си Луиса, која е авторка на песната „Amar Pelos Dois“, која му донесе победа на 62-от „Евросонг“, кој тукушто заврши во Киев, ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒