Џамбазов: Во чест и спомен на баба Анче (видео)

30 септември 1997 година… Замина Анче Џамбазова, легендарната актерка, ќерка на Петре Прличко, сопруга на маестро Александар Џамбазов, мајка на легендарниот Игор Џамбазов… Актерска легенда, чии улоги оставија белег во македонската филмска и театарска историја… Денеска на неа потсети нејзиниот син Игор… Во чест и спомен на баба Анче…со љубов… 30-ти септември…1942-1997-2015 Во чест и спомен на баба ...

⇐ DailyStart.mk ⇒