Далечната 1933: Ова е првиот женски оргазам прикажан на филм (+18)

„Непристојно и морално опасно”, „несоодветно, неморално и развратно”, „исклучително храбро” – ова не се рецензии за „50 нијанси потемно”, туку критички коментари за филмот од 1933, „Екстази”, што официјално се смета за првиот кој содржи сцена со женски оргазам, и којшто ја прослави легендарната Хеди Ламар. Критичарите се сложуваат и дека ова е еден од најреволуционерните филмски сцени воопшто. ...

⇐ DailyРепублика ⇒