Во Даблин има паб на секои 100 жители

Просечниот Ирец секоја година пие околу 95 литри пиво, па така земјата се наоѓа на шестото место на најголемите пијачи на овој пијалак во Европа. Повеќе пиво од оваа земја се пие во Чешка, Германија, Австрија, Естонија и во Полска Ирска е европска држава која поради прекрасната природна убавина ја нарекуваат уште и смарагден остров. Ви ги претставуваме десетте помалку познати факти за оваа ...

⇐ DailyДневник ⇒