Со брзина на ветерот во иднината: Возови возат на електрична енергија од обновливи извори

Холандската национална железничка компанија "NS" , објавили дека нејзините возови возат на електрична енергија која во целост се добива од ветерници, рекол портпаролот на компанијата Тон Боон, а пренесува "Guardian ". Иако целта на "NS" била овој потфат да се реализира дури следната година, до својата цел дошле една година порано. Еден од клучните фактори за брзото остварување на целта лежи во ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒