Кога бебето првпат да го прошетате надвор

Прв контакт со надворешната средина, бебето има при излегување од родилиште, а тука не сте во состојба да ги избирате временските yслови. Ако е зима, пред болница треба да go чека загреан автомобил кој ќе го однесе до дома. Пред да го изнесете надвор, бебето најпрво треба да го држите покрај отворен прозор (облечено како за излегување) потоа на тераса, а по ваквите подготовки, изнесете го надвор, ...

⇐ DailyМама 365 ⇒