На Бадник радост во домот на семејството Ѓорѓиеви

На Бадник, ден пред Божиќ, старата и трошна куќа на семејството Ѓорѓиеви во селото Дреново ја посети кавадаречкиот Дедо Мраз, за да однесе пакет со храна и новогодишни пакетчиња за четирите деца. Радоста што ја однесе во нивниот сиромашен дом беше неизмерна, а насмевките на нивните лица беа најголемата награда за Ѓорѓи Вареловски, кој се надева дека наредната година ќе има можност да израдува ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒