„Авантурите на Аладин“ – премиера на Македонскиот народен театар

По поставувањето на „Силјан Штркот шанца“, Македонскиот народен театар повторно со премиера на претстава за деца – „Авантурите на Аладин“ во адаптација, драматизација и режија на Бојан Трифуновски. Овојпат ќе биде на големата сцена, премиерно на 22 март и со прва реприза на 29 март од 19 часот. Александар Михајловски го толкува ликот на Аладин, принцезата Џасмин е Дарја Ризвова, Сашко Коцев е ...

⇐ DailyРадио Слободна Македонија ⇒