За 24 часа обиколи 12 земји и постави нов светски рекорд

Британецот Адам Лејтон во 7 часот наутро тргнал од Перл, Германија, за Луксембург, а потоа минал низ Франција, Белгија, Холандија, Данска, Шведска, Полска, Чешка, Словачка и Унгарија, а патувањето го завршил во Австрија. Последните два километри морал да ги трча, за на време да ја мине границата на Австрија и да биде запишан во Гинисовата книга. Благодарение на овој потфат Лејтон собрал 1.000 ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒