Десерт на нашето детство: Кремаст, млечен и божествен сутлијаш


Состојки: 500 гр. брашно ½ литар минерална вода (кисела вода) ½ коцка квасец 4 лажички шеќер 3 рамни лажици сол 9 лажици масло Подготовка: Измешајте го свежиот ...
| | веќе видена | слични

 Сите ги сакаме рецептите кои вклучуваат малку состојки, уште помалку вложен труд, а одличен вкус. Доколку сте расположени за нешто слатко, подгответе ...
| | веќе видена | слични

Ако сакате да јадете нешто слатко и да не поминете многу време во кујната, овој десерт е одлично решение. На Фејсбук за задоволство, таа се сподели со нас и ...
| | веќе видена | слични

Една од највлијателните готварски ѕвезди на социјалните мрежи кај нас е Теодора Георгиевска која стои зад профилот „Готвиме со Теа“. Љубовта и страста кон ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Руските служби велат дека во март добиле информација од американските колеги дека се спрема терористички напад, но тоа било одоколу. Руската агенција РИА ...
сите 660 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во интервју за Македонската телевизија порача дека Европската унија треба да е јасна кон Македонија и да каже ...
сите 251 | | | веќе видена

Петровска посочи дека идејата на НАТО за развој на оваа програма е да ги охрабри невоените, односно како што рече, цивилните аспекти на науката во служба на ...
сите 136 | | | веќе видена

По елиминацијата во баражот за Европското првенство, Фудбалската федерација на Грција е подготвена да се сврти кон други опции за селекторската позиција. ...
сите 113 | | | веќе видена

Носителка е пред сé предизвик, не го чувствувам воопшто како притисок и мислам дека заедно сите 20 кандидати на оваа пратеничка листа ќе оствариме навистина ...
сите 150 | | | веќе видена

Следува период на сончево и топло време со пораст на температурата кон викендот. Утринските температури ќе бидат постојано над нулата, а поголемо наоблачување ...
сите 191 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Десерт на нашето детство: Кремаст, млечен и божествен сутлијаш

Од:
До кого (е-маил):
Порака: