Трајановски: Градежните работи за целосна реконструкција на улицата „Кемал Ататурк“ се во завршна фаза


-Изминатава година на оваа улица се вршеа поголем број на градежни активности во рамки на капиталниот проект за изградба на атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“.Со изградбата на оваа атмосферска канализација ќе се подобри одведувањето на атмосферските води од овој дел на општината Чаир и ќе се реши деценискиот проблем на околните жители, соопшти Трајановски. За изградбата на оваа атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“ Градот Скопје ќе вложи околу 23 милиони денари.
| | веќе видена | слични
10 копии

Градот Скопје денеска ги започна градежните работи на втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. На почетокот на градежните работи присуствуваа градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Сарај, Беким Мурати. – Денеска започнуваме значаен инфраструктурен проект за општина Сарај и Скопје, а тоа е втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. Минатата година ја реконструиравме оваа сообраќајница на потегот од храмот „Света Злата Мегленска“ до патот што води кон селото Љубин, на должина од 665 метри. Денеска го продолжуваме овој проект, од таму каде што застанавме минатата година до раскрсницата со локалниот пат кон населеното место Глумово и клучката кон Тетово. На овој потег, кој што е во должина од околу 1200 метри, целосно ќе се реконструира коловозот, а ќе се направи и обнова и на пешачките патеки, рече градоначалникот Трајановски. Со ова, додаде тој, ја продолжуваме реализацијата на капиталните инфраструктурни проекти во оваа општина, ...
| | веќе видена | слични

Вкупно 9,5 милиони денари Грaд Скопје ќе одвои за реконструкција на главната улица „Сарај“ во општина Сарај. Денеска првиот човек на градот, Коце Трајановски и градоначалникот на општина Сарај Беким Муарти го означија и почетокот на втората фаза, која се очекува да заврши на есен. Трајановски потсети дека првата фаза од реконструкцијата заврши во април. Тогаш се работеше на улицата од мостот Сарај до патот кој води кон селото Љубин, а сега работата продолжува од Љубин до излезот на Сарај, односно клучката накај Тетово. Градоначалникот истакна дека Градот Скопје со општина Сарај има постојана и добра соработка, а како плод на тоа е правењето и на овие улици. Тој спомена дека со нивна помош веќе е направена улицата „5 “ која се наоѓа паралелно од улицата Сарај. Се инвестира многу со цел да се подобри инфрастуктурата на ова населено место. Според градоначалникот Мурати, ова е една од најголемите инвестииции меѓу многуте значителни проекти кои биле направени во последниот период во неговата општина. Досега беа ...
| | веќе видена | слични
5 копии

Нов асфалт ќе добие улицата Втора македонска бригада која ги спојува општините Бутел и Чаир.. Денеска почнаа градежните работи за целосна реконструкција на потегот од крстосницата со Христијан Тодоровски Карпош до кружниот тек на улицата Лазо Трпковски.. Обновата на оваа сообраќајница е дел од годишниот план за работа на градските власти.. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и безбедноста на пешаците, вели градоначалникот Коце Трајановски.. - Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел, изјави Коце Трајановски, Градоначалник на Град Скопје. Освен коловозот, ЈП „Улици и патишта“ ќе ги реконструираат пешачките и велосипедски патеки, а ЈП „Паркови и зеленило’ ќе го уредат просторот по должината на улицата.. Според локалните ...
| | веќе видена | слични

Во Општина Бутел ќе одзема имот на дваесетина семејства со цел да изгради улица до локацијата каде е планирана изградба на седум згради. Жителите се револтирани затоа што им се одзема имотот, и затоа што изградбата на новите згради е вметната со промена на деталниот урбанистички план. Излегоа на протести – и бараат градоначалникот Петре Латиновски да го врати стариот делтален урбанистички план, каде наместо згрaди, треба да има парк. Но, работата на улицата е веќе започната. Машините се на терен – и се поставува канализација. Според ДУП на општина Бутел треба да се изградат 7 згради со 7 ката, граѓаните кои денеска протестираа велат дека институциите немале слух за нивните барања. Граѓаните се револтирани и затоа што тврдат дека измената на Деталниот урбанистички план е направена на нетранспарентен начин, без да бидат консултирани. Градоначалникот на општина Бутел, Петре Латиновски, топката ја префрла на градот Скопје, и вели тие се надлежни за изградбата на улицата, додека тој како градоначалник веќе ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Почна реконструкција на улицата „Втора македонска бригада“.Градежните активности ќе се реализираат од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Покрај коловозот, на овој потег обновени ќе бидат в Почна реконструкција на улицата „Втора македонска бригада“.Градежните активности ќе се реализираат од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Покрај коловозот, на овој потег обновени ќе бидат велосипедските и на пешачките патеки. Надлежните рекоа дека со реализацијата на овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел. За оваа инвестиција градот издвоил 10,6 милиони денари, а градежните работи треба да завршат до Октомври. Градоначалникот Латиновски рече дека за подобрување на патната инфраструктура во Општина Бутел се реконструираат повеќе улици. Инаку екипите на градежната компанија „Пелагонија” ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Започна реконструкцијата и на "Втора македонска бригада" улицата значајна за граѓаните на Чаир и Бутел. Ќе се нанесе нов асфалт, а ќе се реконструираат и пешачките и велосипедските патеки. Инвестицијата е на Град Скопје и чини 10,6 милиони денариПочнаа градежните работи за реконструкција на коловозот на улицата "Втора македонска бригада" на потегот од крстосницата со улица "Христијан Тодоровски Карпош" до кружниот тек на улицата "Лазо Трповски". На почетокот на градежните работи присуствуваа градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски и претседателот на Советот на општина Чаир Заир Бектеши.- Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Покрај коловозот, со овој проект е опфатена реконструкција на велосипедските и на пешачките патеки, комплетна замена на старите рабници, а ќе бидат нивелирани и шахтите и сливниците. Со овој проект значително ќе ...
| | веќе видена | слични

Утре /22.07.2017 година, сабота/ во 10 часот, на крстосницата на улица Сарај со патот кон води кон н.м. Љубин, ќе биде означен почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. На почетокот на градежните работи ќе присуствува градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.
| | веќе видена | слични

На почетокот на градежните работи присуствуваa градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски и претседателот на Советот на општина Чаир Заир Бектеши. - Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Покрај коловозот, со овој проект е опфатена реконструкција на велосипедските и на пешачките патеки, комплетна замена на старите рабници, а ќе бидат нивелирани и шахтите и сливниците. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел. Покрај градежните работи, ЈП „Паркови и зеленило“ ќе го обнови зеленилото по должината на  оваа сообраќајница, изјави градоначалникот Трајановски. Градоначалникот на Бутел Латиновски ја истакна одличната соработка што  општината ја има со Градот Скопје и која вродува со реализација на уште еден инфраструктурен проект од ...
| | веќе видена | слични

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на коловозот на улицата „Втора македонска бригада". Реконструкцијата на коловозот ќе ја извршат екипите на градежната компанија „Пелагонија" од Гостивар, додека реконструкцијата на пешачките и на велосипедските патеки ќе ги изведуваат екипите на ЈП „Улици и патишта".За овој градежен зафат, Градот Скопје ќе издвои 10,6 милиони денари, а градежните работи треба да завршат за 180 дена, соопштија од Град Скопје.На почетокот на градежните работи присуствуваa градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Бутел, Петре Латиновски и Претседателот на Советот на Општина Чаир, Заир Бектеши.„Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен проект, со кој ќе се изврши реконструкција на коловозот на оваа улица, на потегот од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Со овој градежен зафат, во должина од 1 181 метар, ќе биде изгребен стариот и оштетен асфалт и ќе биде нанесен нов асфалт. ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Додека Берлин притиска, Париз бара ново пристапување во преговорите. Ќе има ли компромис ? Ќе донесе ли Европски Совет одлука за парелелно имплементирање на ...
сите 461 | | | веќе видена

Поранешниот заменик генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ и еден од предводниците на внатрепартиската иницијатива за реформи, Петар Богојески, вели дека актуелниот ...
сите 57 | | | веќе видена

Во Македонија да царува основаната перцепција за злоупотреба на моќта од политичка функција. Вршењето на јавна функција на политичари додека истовремено се ...
сите 206 | | | веќе видена

Премиерот Зоран Заев денеска оцени дека објавениот аудио разговор на социјалната мрежа „Фејсбук“ на министерката за одбрана Радмила Шекеринска со поранешниот ...
сите 57 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Трајановски: Градежните работи за целосна реконструкција на улицата „Кемал Ататурк“ се во завршна фаза

Од:
До кого (е-маил):
Порака: