Започна изградбата на атмосферска и водоводна мрежа на улицата 28 во Сингелиќ


Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски, денеска /14.07.2017 година, петок/ присуствуваа на почетокот на градежните работи за изградба на атмосферска канализација и нова водоводна мрежа на улицата број 28 во населеното место Сингелиќ. Станува збор за проект во чија реализација учествуваат Градот Скопје, Општина Гази Баба и ЈП „Водовод и канализација“. Општината ќе го изврши ископот, а монтажата и поставувањето на водоводот и атмосферската канализација ќе го изврши ЈП „Водовод и канализација“. По завршување на изградбата на амосферската и водоводната мрежа, ќе се изврши санација на улицата 28 со средствата коишто Градот Скопје ги издвои за санација на оштетената инфраструктура во сите населени места кои претрпеа штети за време на поплавите минатиот август.
| | веќе видена | слични
2 копии

Градот Скопје денеска ги започна градежните работи на втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. Градот Скопје денеска ги започна градежните работи на втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај.На почетокот на градежните работи присуствуваа градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Сарај, Беким Мурати.- Денеска започнуваме значаен инфраструктурен проект за општина Сарај и Скопје, а тоа е втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. Минатата година ја реконструиравме оваа сообраќајница на потегот од храмот „Света Злата Мегленска“ до патот што води кон селото Љубин, на должина од 665 метри. Денеска го продолжуваме овој проект, од таму каде што застанавме минатата година до раскрсницата со локалниот пат кон населеното место Глумово и клучката кон Тетово. На овој потег, кој што е во должина од околу 1200 метри, целосно ќе се реконструира коловозот, а ќе се направи и обнова и на пешачките патеки, рече градоначалникот ...
| | веќе видена | слични

На почетокот на градежните работи присуствуваа градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Сарај, Беким Мурати. - Денеска започнуваме значаен инфраструктурен проект за општина Сарај и Скопје, а тоа е втората фаза од проектот за реконструкција на улицата Сарај. Минатата година ја реконструиравме оваа сообраќајница на потегот од храмот „Света Злата Мегленска“ до патот што води кон селото Љубин, на должина од 665 метри. Денеска го продолжуваме овој проект, од таму каде што застанавме минатата година до раскрсницата со локалниот пат кон населеното место Глумово и клучката кон Тетово. На овој потег, кој што е во должина од околу 1200 метри, целосно ќе се реконструира коловозот, а ќе се направи и обнова и на пешачките патеки, рече градоначалникот Трајановски. Со ова, додаде тој,  ја продолжуваме реализацијата на капиталните инфраструктурни проекти во оваа општина, каде пред една седмица ја започнавме и реконструкцијата на главната улица во населеното место Глумово. Со ...
| | веќе видена | слични
5 копии

Нов асфалт ќе добие улицата Втора македонска бригада која ги спојува општините Бутел и Чаир.. Денеска почнаа градежните работи за целосна реконструкција на потегот од крстосницата со Христијан Тодоровски Карпош до кружниот тек на улицата Лазо Трпковски.. Обновата на оваа сообраќајница е дел од годишниот план за работа на градските власти.. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и безбедноста на пешаците, вели градоначалникот Коце Трајановски.. - Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел, изјави Коце Трајановски, Градоначалник на Град Скопје. Освен коловозот, ЈП „Улици и патишта“ ќе ги реконструираат пешачките и велосипедски патеки, а ЈП „Паркови и зеленило’ ќе го уредат просторот по должината на улицата.. Според локалните ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Почна реконструкција на улицата „Втора македонска бригада“.Градежните активности ќе се реализираат од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Покрај коловозот, на овој потег обновени ќе бидат в Почна реконструкција на улицата „Втора македонска бригада“.Градежните активности ќе се реализираат од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Покрај коловозот, на овој потег обновени ќе бидат велосипедските и на пешачките патеки. Надлежните рекоа дека со реализацијата на овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел. За оваа инвестиција градот издвоил 10,6 милиони денари, а градежните работи треба да завршат до Октомври. Градоначалникот Латиновски рече дека за подобрување на патната инфраструктура во Општина Бутел се реконструираат повеќе улици. Инаку екипите на градежната компанија „Пелагонија” ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Започна реконструкцијата и на "Втора македонска бригада" улицата значајна за граѓаните на Чаир и Бутел. Ќе се нанесе нов асфалт, а ќе се реконструираат и пешачките и велосипедските патеки. Инвестицијата е на Град Скопје и чини 10,6 милиони денариПочнаа градежните работи за реконструкција на коловозот на улицата "Втора македонска бригада" на потегот од крстосницата со улица "Христијан Тодоровски Карпош" до кружниот тек на улицата "Лазо Трповски". На почетокот на градежните работи присуствуваа градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски и претседателот на Советот на општина Чаир Заир Бектеши.- Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Покрај коловозот, со овој проект е опфатена реконструкција на велосипедските и на пешачките патеки, комплетна замена на старите рабници, а ќе бидат нивелирани и шахтите и сливниците. Со овој проект значително ќе ...
| | веќе видена | слични
2 копии

На почетокот на градежните работи присуствуваa градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски и претседателот на Советот на општина Чаир Заир Бектеши. - Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен градежен зафат во должина од 1.181 метар. Ќе биде изгребен стариот и оштетен и ќе биде нанесен нов асфалт. Покрај коловозот, со овој проект е опфатена реконструкција на велосипедските и на пешачките патеки, комплетна замена на старите рабници, а ќе бидат нивелирани и шахтите и сливниците. Со овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел. Покрај градежните работи, ЈП „Паркови и зеленило“ ќе го обнови зеленилото по должината на  оваа сообраќајница, изјави градоначалникот Трајановски. Градоначалникот на Бутел Латиновски ја истакна одличната соработка што  општината ја има со Градот Скопје и која вродува со реализација на уште еден инфраструктурен проект од ...
| | веќе видена | слични

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на коловозот на улицата „Втора македонска бригада". Реконструкцијата на коловозот ќе ја извршат екипите на градежната компанија „Пелагонија" од Гостивар, додека реконструкцијата на пешачките и на велосипедските патеки ќе ги изведуваат екипите на ЈП „Улици и патишта".За овој градежен зафат, Градот Скопје ќе издвои 10,6 милиони денари, а градежните работи треба да завршат за 180 дена, соопштија од Град Скопје.На почетокот на градежните работи присуствуваa градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Бутел, Петре Латиновски и Претседателот на Советот на Општина Чаир, Заир Бектеши.„Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен проект, со кој ќе се изврши реконструкција на коловозот на оваа улица, на потегот од крстосницата со улица „Христијан Тодоровски Карпош“ до кружниот тек на улицата „Лазо Трповски“. Со овој градежен зафат, во должина од 1 181 метар, ќе биде изгребен стариот и оштетен асфалт и ќе биде нанесен нов асфалт. ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на коловозот на улицата „Втора македонска бригада“, а на почетокот на градежните работи присуствуваa градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Бутел, Петре Латиновски и Претседателот на Советот на Општина Чаир, Заир Бектеши. „ Денеска ја почнуваме реализацијата на овој важен проект, со кој ќе се изврши реконструкција на коловозот на оваа улица, на потегот од крстосницата со улица ‘Христијан Тодоровски Карпош’ до кружниот тек на улицата ‘Лазо Трповски’. Со овој градежен зафат, во должина од 1 181 метар, ќе биде изгребен стариот и оштетен асфалт и ќе биде нанесен нов асфалт. Покрај коловозот, со овој проект е опфатена реконструкција на велосипедските и на пешачките патеки, комплетна замена на старите рабници, а ќе бидат нивелирани и шахтите и сливниците. Со реализацијата на овој проект значително ќе се подобри одвивањето на сообраќајот и ќе се зголеми безбедноста при движењето за жителите на општините Чаир и Бутел. Покрај ...
| | веќе видена | слични

Дел од предвидените станбени згради се веќе изградени, додека со новите зафати треба да се овозможи пристап за инвеститорите до парцелите предвидени со урбанистичкиот план, што ќе овозможи почеток на изградба на нови објекти. Со минирање на карпестиот дел од теренот започна поставувањето на фекална канализација. „Овде правиме комплетно нова инфраструктура. Трасираната патека која треба да биде пристап до парцелите кои се продадени, спред деталниот урбанистички план на општината, треба да им овозможи на нашите инвеститори пристап до објектите, како и почеток на изградба на објектите. До крајот на оваа сезона, верувам дека ова ќе го завршиме. Конкретно, овде имавме минирање на делот кој што е карпест, каде што КЈП Нискоградба треба да постави фекална канализација. Но, исто како и во долниот дел и овде, потребно е да се постави атмосферската канализација, водоводна мрежа, електрификација, ќе се асфалтира и ќе заживее и овој дел кој беше и во градот, но и малку на периферија“-вели градоначалникот на Општина ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска ги повика сите институции што се занимаваат со избори да гласаат согласно законите и принципиелно, ...
сите 67 | | | веќе видена

Екипата на „Бутел“ го совлада „Металург 2“ со 29:23 (14:10) во натпревар од ракометната Суперлига. Домашните постојано водеа и рутински ја одржуваа предноста и ...
сите 85 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Започна изградбата на атмосферска и водоводна мрежа на улицата 28 во Сингелиќ

Од:
До кого (е-маил):
Порака: