Нова атмосферска канализација во Македонска Каменица


Заврши изградбата на атмосферската канализација во градското подрачје во Македонска Каменица, која е со должина од 1.200 метри.Градоначалникот Дарко Митевски истакна дека изградбата на атмосферската канализација во централното градско подрачје е целосно завршена и додаде оти привршува и изградбата на фекалната канализација во населбата Стара Каменица.– Вкупната вредност на овој инфарструктурен проект е 16 милиони денари, а средствата се обезбедени од буџетот на општината. Целосно е завршена изградбата на атмсоферската канализација во централното градско подрачје, поставени се одводни цевки во должина од 1.200 метри, додека фекалната канализација во Стара Каменица во должина од 1.300 метри е во завршна фаза. Останува уште асфалтрање на улиците кои беа уништени со изградбата на канализацијата, истакна Митевски.Тој додаде дека по одвојувањето на атмосферските од фекалните води, Македонска Каменица создава услови за изградба на прочистителна станица. – Со ова создадовме предуслови за подготовка на документација ...
| | веќе видена | слични

Продолжува инфраструктурната изградба на новата населба на Златен рид, активностите се одвиваат според предвидениот интензитет, а оваа градежна сезона се очекува завршување на најголемиот дел инфраструктурни проекти, предвидени за овој дел на градот. „Овде правиме комплетно нова инфраструктура. Трасираната патека која треба да биде пристап до парцелите кои се продадени, спред деталниот урбанистички план на општината, треба да им овозможи на нашите инвеститори пристап до објектите, како и почеток на изградба на објектите. До крајот на оваа сезона, верувам дека ова ќе го завршиме. Конкретно, денеска овде имавме минирање на делот кој што е карпест, каде што КЈП Нискоградба треба да постави фекална канализација. Но, исто како и во долниот дел и овде, потребно е да се постави атмосферската канализација, водоводна мрежа, електрификација, ќе се асфалтира и ќе заживее и овој дел кој беше и во градот, но и малку на периферија“, изјави градоначалникот на Општина Битола, д-р Владимир Талески. За досегашните активности ...
| | веќе видена | слични

„Овде правиме комплетно нова инфраструктура. Трасираната патека која треба да биде пристап до парцелите кои се продадени, спред деталниот урбанистички план на општината, треба да им овозможи на нашите инвеститори пристап до објектите, како и почеток на изградба на објектите. До крајот на оваа сезона, верувам дека ова ќе го завршиме. Конкретно, денеска овде имавме минирање на делот кој што е карпест, каде што КЈП Нискоградба треба да постави фекална канализација. Но, исто како и во долниот дел и овде, потребно е да се постави атмосферската канализација, водоводна мрежа, електрификација, ќе се асфалтира и ќе заживее и овој дел кој беше и во градот, но и малку на периферија“, изјави градоначалникот на Општина Битола, д-р Владимир Талески. За досегашните активности во поранешната касарна, општина Битола од сопствениот буџет има издвоено 2 милиони евра, како и позајмица од 1,5 милиони евра. „Сега сме во завршна фаза во АРМ 1. До крајот на овој месец четирите улици во АРМ 1 ќе бидат завршени во должина од 1300 ...
| | веќе видена | слични

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Кисела Вода, Коце Трајановски и Билјана Беличанец Алексиќ, денеска /10.07.2017 година, понеделник/ извршија увид во градежните работи на пробивањето на булеварот Србија до улицата Христо Татарчев и изградбата на нов кружен тек. Со овој проект се врши проширување и реконструкција на булеварот Србија од кружниот тек кај Цементарницата до улицата Христо Татарчев, а на крајот од овој булевар ќе се изгради нов кружен тек меѓу булеварот Србија, улицата Христо Татарчев и поголем број на улици и краци. - Ова е втора фаза на проширување на булеварот Србија којашто се одвива овие 8 години, и претходно овој булевар се прошири од крстосницата со бул. Јане Сандански и Видое Смилевски Бато во Аеродром до кружниот тек кај Цементарницата. Сега, во оваа втора фаза, булеварот Србија се проширува на потег со должина од 868 метри, каде што ќе се добијат 4 сообраќајни ленти. Со ова, конечно булеварот Србија ќе биде завршен и изграден во целата негова должина. Покрај проширувањето на ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Започна изградбата на атмосферската канализација и новата водоводна мрежа на улицата број 28 во населеното место Сингелиќ Станува збор за проект во чија реализација учествуваат Градот Скопје, Општина Гази Баба и ЈП „Водовод и канализација". Општината ќе го изврши ископот, а монтажата и поставувањето на водоводот и атмосферската канализација ќе го изврши ЈП „Водовод и канализација". По завршување на изградбата на амосферската и водоводната мрежа, ќе се изврши санација на улицата 28 со средствата коишто Градот Скопје ги издвои за санација на оштетената инфраструктура во сите населени места кои претрпеа штети за време на поплавите минатиот август.
| | веќе видена | слични
3 копии

Градежните работи за целосна реконструкција на улицата „Кемал Ататурк“се во завршна фаза, каде поставени се рабниците и оваа улица набргу ќе биде асфалтирана, напиша на својот Фејсбук профил скопскиот градоначалник Коце Трајановски, кој изврши увид во градежните работи. -Изминатава година на оваа улица се вршеа поголем број на градежни активности во рамки на капиталниот проект за изградба на атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“.Со изградбата на оваа атмосферска канализација ќе се подобри одведувањето на атмосферските води од овој дел на општината Чаир и ќе се реши деценискиот проблем на околните жители, соопшти Трајановски. За изградбата на оваа атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“ Градот Скопје ќе вложи околу 23 милиони денари.
| | веќе видена | слични

-Изминатава година на оваа улица се вршеа поголем број на градежни активности во рамки на капиталниот проект за изградба на атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“.Со изградбата на оваа атмосферска канализација ќе се подобри одведувањето на атмосферските води од овој дел на општината Чаир и ќе се реши деценискиот проблем на околните жители, соопшти Трајановски. За изградбата на оваа атмосферска канализација на улиците „Џон Кенеди“ и „Кемал Ататурк“ Градот Скопје ќе вложи околу 23 милиони денари.
| | веќе видена | слични
4 копии

Во населеното место Сингелиќ во Скопје почна изградбана атмосферска канализација и нова водоводна мрежа на улицата број 28. На почетокот на градбата присуствуваат градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски. Станува збор за проект во чија реализација учествуваат Градот Скопје, Општина Гази Баба и ЈП „Водовод и канализација“. Општината ќе го изврши ископот, а монтажата и поставувањето на водоводот и атмосферската канализација ќе го изврши ЈП „Водовод и канализација“. По завршување на изградбата на амосферската и водоводната мрежа, ќе се изврши санација на улицата 28 со средствата што Градот Скопје ги издвои за санација на оштетената инфраструктура во сите населени места кои претрпеа штети за време на поплавите минатиот август.
| | веќе видена | слични

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски, денеска /14.07.2017 година, петок/ присуствуваа на почетокот на градежните работи за изградба на атмосферска канализација и нова водоводна мрежа на улицата број 28 во населеното место Сингелиќ. Станува збор за проект во чија реализација учествуваат Градот Скопје, Општина Гази Баба и ЈП „Водовод и канализација“. Општината ќе го изврши ископот, а монтажата и поставувањето на водоводот и атмосферската канализација ќе го изврши ЈП „Водовод и канализација“. По завршување на изградбата на амосферската и водоводната мрежа, ќе се изврши санација на улицата 28 со средствата коишто Градот Скопје ги издвои за санација на оштетената инфраструктура во сите населени места кои претрпеа штети за време на поплавите минатиот август.
| | веќе видена | слични

Општината Кисела Вода во изминатиот четиригодишен период инвестираше во изградба на систем за прифаќање на отпадните води, како изградба на фекални мрежи и на изградба на атмосферски мрежи за подобрување на подземната инфрaструктура, која беше неопходна во населбата Драчево. Од капиталните проекти на општината, во поглед на изградба на атмосферска канализација треба да се издвои изградбата на примарната атмосферска мрежа на дел од улицата Жарко Зрењанин и дел од улицата Коперникова. Проектот е реализиран во три фази, од кои втората и третата се реализираа во последните четири години, втората фаза опфати поставување армирани бетонски цевки во вкупна должина од 395 метри, а беа поставени и сливници. Изведбата на втората фаза од проектот чинеше 3,6 милиони денари. Финализацијата на решавањето на проблемот со атмосферските води на жителите од улицата Жарко Зрењанин, се доби со изградбата на третата фаза, кога на истата улица беше поставена атмосферска мрежа во должина од 305 метри, за што повторно беа издвоени ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Ја добивме писмената правно-формална гаранција, изјави пред извесно време премиерот Зоран Заев, во врска со добивањето датум од ЕУ во октомври. А вчера, кога ...
сите 515 | | | веќе видена

Присуството на пет лидери од албанскиот блок на лидерската средба кај Претседателот Стево Пендаровски ја покажа сликата колкава е поделеноста кај партиите на ...
сите 436 | | | веќе видена

- Многу подобро ќе беше веднаш после референдумот да одеа на избори, многу повеќе ќе добиеа. Ако ги гледате сите анкети после референдумот, рејтингот на СДСМ ...
сите 126 | | | веќе видена

Вчера во 16.55 часот на магистралниот пат Охрид– Кичево, во близина на крстосница со регионален пат за Битола, патничко возило „југо“, со кичевски регистарски ...
сите 271 | | | веќе видена

Ова е уште еден удар за британскиот премиер Борис Џонсон, кој има намера да ја изведе земјата од ЕУ до крајот на месецот, пишува АП. Претставничкиот дом, со ...
сите 434 | | | веќе видена

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во гостувањето на утринската емисија на Алфа ТВ изјави дека Македонија не доби датум затоа што Зоран Заев ...
сите 250 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Нова атмосферска канализација во Македонска Каменица

Од:
До кого (е-маил):
Порака: