НОВАТВ: Сопругот на Гордана Јанкулоска стана функционер

10 копии

Сопругот на поранешната министерка, Гордана Јанкулоска,Влатко Илиевски и официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата, со потпис на вицепремиерот Никола Тодоров, денеска е објавена во „Службен весник“.Илиевски пред два месеца, на 18 август, беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет.Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската Берза.И додека Илиевски напредува во кариерата, неговата сопруга Јанкулоска, се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за тешки кривични дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство. Јанкулоска откако си даде оставка од МВР не е вработена во некоја државна иснтитуција.Какви одлуки ќе носи Илиевски?Инспекцискиот совет е составен од претседател и шест члена кои функцијата ја извршуваат професионално. Сите седуммина ги избира Владата на ...
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на екс министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет, со одлука на Владата, која ја потпишал вицепремиерот и министер за здравство, Никола Тодоров. Ова е објавено и во „Службен весник“. Тој претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност. На 18-ти август, Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Со ова тој стана прв човек на 28-те инспекциски служби.
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет, со одлука на Владата, која ја потпишал вицепремиерот и министер заздравство, Никола Тодоров, според објавата од понеделникот во „Службен весник“, пренесуваат медиумите. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност. Два месеца, ан 18-ти август, Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Оваа должност го става имено во позиција да биде прв човек на 28-те инспекциски служби. Поради тоа, што неговата сопруга Јанкулоска се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство (СЈО), јавноста веднаш реагираше дека станува збор за очигледен непотизам. Покрај тоа, се поставува и ...
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет, со одлука на Владата, која ја потпишал вицепремиерот и министер заздравство, Никола Тодоров, според објавата од понеделникот во „Службен весник“, пренесува Макфакс.Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност.Два месеца, на 18-ти август, Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Оваа должност го става имено во позиција да биде прв човек на 28-те инспекциски служби.Поради тоа, што неговата сопруга Јанкулоска се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство (СЈО), јавноста веднаш реагираше дека станува збор за очигледен непотизам. Покрај тоа, се поставува и прашањето ...
| | веќе видена | слични

Со одлука на Владата, потпишана од вицепремиерот и министер за здравство, Никола Тодоров, Влатко Илиевски, сопругот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата е објавена во „Службен весник“. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност. Потоа Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Оваа должност го става во позиција да биде прв човек на 28-те инспекциски служби. Поради тоа што неговата сопруга се соочува со неколку истраги во кои е осомничена за дела што ги води Специјалното јавно обвинителство (СЈО), јавноста веднаш реагираше дека станува збор за очигледен непотизам. Покрај тоа, се поставува и прашањето дали можеби нема да стане збор за судир на интереси доколку СЈО ...
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет, со одлука на Владата, која ја потпишал вицепремиерот и министер заздравство, Никола Тодоров, според објавата од понеделникот во „Службен весник“, пренесуваат медиумите. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност. Два месеца, ан 18-ти август, Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Оваа должност го става имено во позиција да биде прв човек на 28-те инспекциски служби. Поради тоа, што неговата сопруга Јанкулоска се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство (СЈО), јавноста веднаш реагираше дека станува збор за очигледен непотизам. Покрај тоа, се поставува и ...
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет, со одлука на Владата, која ја потпишал вицепремиерот и министер заздравство, Никола Тодоров, според објавата од понеделникот во „Службен весник“, пренесуваат медиумите. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската берза за хартии од вредност. Два месеца, ан 18-ти август, Илиевски беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Оваа должност го става имено во позиција да биде прв човек на 28-те инспекциски служби. Поради тоа, што неговата сопруга Јанкулоска се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство (СЈО), јавноста веднаш реагираше дека станува збор за очигледен непотизам. Покрај тоа, се поставува и ...
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на екс министерката Гордана Јанкулоска, и официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата, со потпис на вицепремиерот Никола Тодоров, денеска е објавена во „Службен весник“, информира Нова . Илиевски пред два месеца, на 18 август, беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската Берза. И додека Илиевски напредува во кариерата, неговата сопруга Јанкулоска, се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за тешки кривични дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство. Јанкулоска откако си даде оставка од МВР не е вработена во некоја државна иснтитуција. (…) текстот во целост прочитајте го тука
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на екс министерката Гордана Јанкулоска, и официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата, со потпис на вицепремиерот Никола Тодоров, денеска е објавена во „Службен весник“. Илиевски пред два месеца, на 18 август, беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет, објави Нова . Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската Берза. И додека Илиевски напредува во кариерата, неговата сопруга Јанкулоска, се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за тешки кривични дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство. Јанкулоска откако си даде оставка од МВР не е вработена во некоја државна иснтитуција.
| | веќе видена | слични

Влатко Илиевски, сопругот на екс министерката Гордана Јанкулоска, и официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата, со потпис на вицепремиерот Никола Тодоров, денеска е објавена во „Службен весник“. Илиевски пред два месеца, на 18 август, беше избран за в.д. претседател на оваа институција, а сега и официјално застана на чело на Инспекцискиот совет. Сопругот на Јанкулоска претходно беше советник во кабинетот на тогашниот премиер Никола Груевски, а во 2013 година стана и независен член на одборот на директори на Македонската Берза. И додека Илиевски напредува во кариерата, неговата сопруга Јанкулоска, се соочува со неколку истраги во кои таа е осомничена за тешки кривични дела кои ги води Специјалното јавно обвинителство. Јанкулоска откако си даде оставка од МВР не е вработена во некоја државна иснтитуција. 
| | веќе видена | слични

Останато

Експертот за Балканот од Универзитетот во Грац, Флоријан Бибер вели дека одлуката на шефовите на дипломатиите на земјите членки на ЕУ да не се одобри почеток ...
сите 226 | | | веќе видена

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска ги повика сите институции што се занимаваат со избори да гласаат согласно законите и принципиелно, ...
сите 67 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

НОВАТВ: Сопругот на Гордана Јанкулоска стана функционер

Од:
До кого (е-маил):
Порака: