Градоначалникот Трајановски во посета на Сингелиќ


Скопскиот градоначалник Коце Трајановски и министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети денеска го посетија Сингелиќ, каде се расчистува теренот. Град Скопје информира дека во оваа населба се санира оштетената инфраструктура, а пред два дена почна санацијата на цевките во отворените канали и премините. На терен, како што се наведува, се констатира дека каналите на повеќето премини се целосно санирани и се целосно оспособени за одвивање на сообраќај. Трајановски, придружуван од градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски, го посетија Стајковското езерото со цел да направат увид во состојбата на браната и коритото на езерото. - Водата од Стајковското езеро не е излеана и браната ја задржала водата во рамки на коритото. Коритото не е пробиено, со што се побиваат дел од шпекулациите дека поплавите се надојдени со попуштањето на браните на Смилковското и Стајковското езеро, рече Трајановски. Градоначалниците Трајковски и Трајановски посетиле поголем број локации каде екипи на јавните ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Градоначалникот Тони Трајковски, градоначалникот Коце Трајановски и директорот на ЈП „Улици и патишта “ Синиша Ивановски беа во работна посета во н.м Сингелиќ каде направија увид на работите кои се во тек, за санација и тампонирање на улиците кои беа оштетени во невремето. Градоначалникот Трајковски изјави дека околу 30 км од патната инфраструктура е оштетена во поплавата и дека штетата е проценета на околу 5 милиони евра. Тој се заблагодари на општините и на Градот Скопје кои донираа средства и рече дека истите ќе бидат употребени за санација на штетите од невремето и за санирање на патната инфраструктура. Во наредните денови според приоритетите ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање. Во н.м Сингелиќ се исчистени сите улици, во голем дел е исчистено и ѓубрето, целосно е исчистена и привремената депонија која беше лоцирана во дворот на основното училиште, а се продолжува и со чистење на каналите. Главниот канал кој поминува низ Синѓелиќ комплетно ќе биде исчистен за неколку дена.
| | веќе видена | слични

ВО ПОСЛЕДНИВЕ ДЕСЕТИНА ДЕНА Од "Комунална" велат дека тие четири пати годишно бесплатно го собираат кабастиот отпад кој е забрането да се остава до контејнери, по тротоари и во тревници Последниве десетина дена улиците во Капиштец личат на голема депонија. Стари душеци, прозорци, големи парчиња мебел стојат по тротоарите, во тревниците или покрај контејнерите. По улицата "Народен фронт", речиси нема контејнери покрај кои не е оставено некое парче кабаст отпад кој со денови никој не го крева. Од ЈП "Комунална хигиена" велат дека секојдневно за расчистување на поплавите се ангажирани по 150 луѓе во три смени, но редовното чистење на градот не е занемарено. "Иако сме фокусирани на расчистување на последиците од поплавите, секојдневно имаме 200 луѓе задолжени за собирање на сметот и чистење на улиците во градот. Таа работа не смее да трпи на сметка на поплавите, но собирањето на кабастиот отпад што го оставаат граѓаните се врши на поинаков начин. За тоа треба да добиеме налог од Општината или од Градот, а ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во Сингелиќ на повеќе локации се врши тампонирање на улиците кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и Скопскиот Регион на 6-ти август. "Во наредниве неколку дена ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамките на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Синѓелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште", рече градоначалникот Трајановски. Градоначалникот Трајановски упати благодарност до ангажманот на 28-те координатори во Синѓелиќ кои имаа голема улога во справувањето со ситуацијата и враќањето на состојбите во нормала. Тој упати и апел до граѓаните за трпение во ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Во населеното место Сингелиќ кое беше поплавено од невремето на 6 август се тампонираат поголемиот број на улици кои беа оштетени. Увид во активностите денеска извршија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски. - Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на Кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште. Поради почетокот на училишната година, оваа локација повеќе нема да се користи и доколку има ...
| | веќе видена | слични
15 копии

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски во понеделникот извршија увид во активностите на терен во населеното место Сингелиќ, каде на поголем број на локации се врши тампонирање на улиците кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и скопскиот регион на 6-ти август. „Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави“, изјави градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски. Тој додаде дека со големи напори и одлична организација, во ...
| | веќе видена | слични

Улиците во реон 6 и 7 во поплавениот дел во Синѓелиќ веќе се тампонираат. Во меѓувреме исчистени се каналите и мини депониите каде привремено се исфрлаше шутот и отпадот. Два ипол милиони евра градот донира за општина Гази Баба за санирање на штетите. За околу 30 улички е направена проценка за санирање, истите ќе се асфалтираат етапно по приоритетна потреба. Дворовите и куќите се чисти, во тек се само активностите за изградба на инфраструктура. Координарот Трајановски направи увид во тампонирањето. Жителите во пресрет на новата учебна година од него побараа да се забрза процесот на асфалтирање на тротоарот кој води до основното училиште. Трајановски апелира до граѓаните доколку некој има потреба од исфрлање на отпад или градежен шут истото да го однесат на депонијата кај клучката во Стајковци од каде се носи на уништување во Дрисла.Жителите изразија благодарност за добрата соработка со надлежните и брзата интервенција по поплавата. Во наредните денови кризниот штаб ќе работи на миење на улиците и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во Сингелиќ се врши тампонирање на голем број улици кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и скопскиот регион на шести, овој месец.Увид во активностите на терен извршија скопскиот градоначалник Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба Тони Трајковски заедно со директорот на ЈП „Улици и патишта", Синиша Ивановски.- Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената ...
| | веќе видена | слични

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Гази Баба, Коце Трајановски и Тони Трајковски денеска беа во посета на реонот 6 и 7 во с. Сингелиќ каде интензивно се тампонираат локалните улици. Градоначалникот Трајановски истакна дека улиците во овие реони се речиси чисти и изнесен е сметот. Онаму каде што е останат смет ќе биде исчистен паралелно со тампонирањето. Тој истакна дека и депонијата од локалното основно училиште е исчистена, а исто така почнато е расчистувањето на депонијата на клучката кај Стајковци и се очекува дека  таа ќе биде исчистена во текот на ноќта. Градот Скопје за погодените подрачја издвои два милиони евра. Градоначалниците рекоа дека без поддршката од граѓаните немало толку бргу да се одвиваат градежните работи. Тампонирањето на улиците во дел од селата погодени од поплавата веќе се во завршна фаза, а според проценките, како што напомена градоначалникот на Општина Гази Баба, оштетена е близу 30 километри патна инфраструктура. Продолжува и чистењето на каналите во селата.  Градоначалникот ...
| | веќе видена | слични

– Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште. Поради почетокот на училишната година, оваа локација повеќе нема да се користи и доколку има потреба од траспортирање на ѓубре и градеѓен шут, истото да се прави до депонијата кај клучката во Стајковци, каде потоа истото ќе се транспортира до депонијата Дрисла, кажа градоначалникот ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев вели дека предлог Законот за јавно обвинителство е направен политичарите да не местат обвинители, туку да биде структурно и ...
сите 356 | | | веќе видена

Досега болеста однесе 18 животи, а повеќе од 660 луѓе се заразени .Вистинските бројки би можеле да бидат повисоки. Експертите од Империал колеџ од Лондон ...
сите 405 | | | веќе видена

Како што во неделата видовме во Штип, кога двајца учесници се влечеа кај кого да остане Светиот крст, нешто слично се случило и во бугарскиот град Ботев. Но, ...
сите 57 | | | веќе видена

Законот за забрана за увоз на отпад наиде на собраниска блокада. Откако го помина комисискиот филтер, предлог-законот се прескокнува од дневнот ред на ...
сите 196 | | | веќе видена

Пратениците од оваа партија очигледно се против отписот на каматите и долговите што граѓаните ги имаат. Денеска, претседателката на Комисијата за финансирање и ...
сите 63 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Градоначалникот Трајановски во посета на Сингелиќ

Од:
До кого (е-маил):
Порака: