Ќе се градат нови патишта


Со инвестициски тендер од 800 милиони евра министерот за транспорт најавува изградба и реконструкција на неколку автопатски делници ширум земјава. Седум милиони евра за обнова на Автопатот Смоквица-Гевгелија, 16 милиони евра за Куманово-Миладиновци, изградба на автопатска делница Требениште – Струга за 45 милиони евра, рехабилитација и на автопатска делница Неготино – Демир Капија и распишување за јавен повик за јавно-приватно партнерство за изградба на автопатот Скопје-Блаце се плановите кои вчера ги соопшти министерот Мисајловски. Најави има и за обнова на регионалните и магистралните патишта Кочани – Делчево, експресниот пат Градско – Прилеп, Охрид-Пештани, Штип-Кочани, Штип-Радовиш… а треба да почне и изградбата на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка. Во фокусот на најавени реконструкции спаѓаат и 46 локални патишта во 36 општини за кои Министерството ќе издвои 7,2 милиони евра.
| | веќе видена | слични
11 копии

Распишан е тендер за изградба на патот Кочани-Делчево, во должина од 30 километри. Во изградбата на патот ќе бидат вложени 10 милиони евра, а градежните работи ќе почнат кон крајот на годината, информира министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски при денешната посета на Кочани. Мисајловски и директорот на Агенцијата за државни патишта Александар Стојановски извршија увид на градежните работи и на асфалтирањето на клучката на влезот во Кочани од Подлошка раскрсница до хотел „Национал“ во градот. Министерот Мисајловски истакна дека во првата половина на следната година ќе започне изградбата на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. - До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од 2016 година ќе започнеме со градба, рече министерот Мисајловски и додаде оти се гради и делницата Велес-Кадрифаково, автопатот Миладиновци - Штип. Во тек се и активности за обнова и асфалтирање на делницата од влезот во Кочани во должина од ...
| | веќе видена | слични

Распишан е тендерот за изградба на патот Кочани-Делчево, во должина од 30 километри, во вкупна вредност од 10 милиони евра. Изградбата е предвидено да почне кон крајот на годината. Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски, најавува нови инвестиции во патната ифраструктура. „Ќе започнеме со изградбата на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од 2016 година ќе започнеме со градба. Се гради и делницата Велес-Кадрифаково, автопатот Миладиновци - Штип“, изјави министерот Мисајловски. Наредната година ќе биде реконструиран и асфалтиран патниот правец од Кочани до Пониква. Целта е подобрување на целосната слика околу влезовите во Кочани, интензивно се работи на изградба на новата клучка на влезот во градот. „Рехабилитација и асфалтирање на делницата од влезот во Кочани која е во должина од 1.200 метри чини 8,5 милиони денари. Работите целосно ги изведува Македонија пат“, рече ...
| | веќе видена | слични

Мисајловски и директорот на Агенцијата за државни патишта Александар Стојановски извршија увид  на градежните  работи и на асфалтирањето на клучката на влезот во Кочани од Подлошка раскрсница до хотел „Национал“ во градот. Министерот Мисајловски истакна дека во првата половина на следната година ќе започне изградбата на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. - До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од 2016 година ќе започнеме со градба, рече министерот Мисајловски и додаде оти се гради и делницата Велес-Кадрифаково, автопатот Миладиновци - Штип. Во тек се и активности за обнова и асфалтирање на делницата од влезот во Кочани во должина од 1.200 метри во вкупна вредност од 8,5 милиони денари. Работите ги изведува „Македонија пат“. Градоначалникот на Кочани Ратко Димитровски за наредната година најави реконструкција и асфалтирање на патниот правец од Кочани до Пониква. Одговарајќи на новинарско прашање ...
| | веќе видена | слични

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски при посетата на Кочани и на општина Чешиново-Облешево, најави целосна реконструкција на патот Кочани – Делчево во должина од 30 километри. За оваа цел, во Буџетот се планирани средства во висина од 10 милиони евра. „Ќе започнеме со изградбата и на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од 2016 година ќе започнеме со градба“, рече министерот Мисајловски нагласувајќи дека целосно се подобрува инфраструктурата во целиот регион.
| | веќе видена | слични
11 копии

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Александар Стојановски денеска направија обиколка на градежните работи и на асфалтирањето на клучката на влезот во Кочани од Подлошка раскрсница до хотел „Национал“ во градот. - Се работи за рехабилитација и асфалтирање на делницата од влезот во Кочани во должина од 1.200 метри во вкупна вредност од 8,5 милиони денари. Работите целосно ги изведува „Македонија пат“, изјави Мисајловски. Тој информира дека денеска е распишан тендерот за изградба на патот Кочани-Делчево, во должина од 30 километри, во вкупна вредност од 10 милиони евра. Со изградбата на овој патен правец, истакна, ќе започнеме кон крајот на годината. Мисајловски информираше и за започнатите нови инвестиции во делот на патната инфраструктура. - Ќе започнеме со изградбата на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од ...
| | веќе видена | слични

Владината инвестиција тежи  десет милиони евра, и предвидува изградба на комплетно нова делница, објави Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски при денешниот увид во асфалтирањето на пристапната сообраќајна клучка кај Кочани. -До крајот на годината ќе започнеме со градба на нови експресни патишта. Станува збор за делниците Штип – Радовиш и Штип – Кочани. Очекувам до крајот на годината да ги завршиме сите потребни постапки за распишување на тендер за градба, и во првата половина на 2016 година и официјално да стартуваме со градба на овие делници, информира  Владо Мисајловски – министер за транспорт и врски. Напоредно со рехабилитацијата и изградба на нова сообраќајна патна инфраструктура во источна Македонија, надлежните ја зголемуваат и безбедноста во сообраќајот. -На сегашната делница Штип –м Кочани ќе поставиме комплетно нова вертикална и хоризонтална сообраќајна сигнализација. Ќе поставиме осветлување во населеното место Крупиште, поточно на таа сообраќајна клучка каде патот се дели за ...
| | веќе видена | слични

– Се работи за рехабилитација и асфалтирање на делницата од влезот во Кочани во должина од 1.200 метри во вкупна вредност од 8,5 милиони денари. Работите целосно ги изведува „Македонија пат“, изјави Мисајловски. Тој информира дека денеска е распишан тендерот за изградба на патот Кочани-Делчево, во должина од 30 километри, во вкупна вредност од 10 милиони евра. Со изградбата на овој патен правец, истакна, ќе започнеме кон крајот на годината. Мисајловски информираше и за започнатите нови инвестиции во делот на патната инфраструктура. – Ќе започнеме со изградбата на патните делници од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани. До крајот на годината очекувам да заврши постапката за распишување на тендерот за градба и во првата половина од 2016 година ќе започнеме со градба, рече министерот Мисајловски и додаде оти се гради и делницата Велес-Кадрифаково, автопатот Миладиновци – Штип. Градоначалникот на Кочани Ратко Димитровски најави реконструкција и асфалтирање на патниот правец од Кочани до Пониква за наредната ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Инфраструктурните проекти продолжуваат со засилено темпо. Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски истакна дека се започнува со тендерска постапка за патот Кочани- Делчево. -Се работи за целосна рехабилитација на овој правец. Очекувам дека до крајот на годината ќе завршиме со постапката на тендерот за изградба на патот и доколку дозволува времето ќе започне со градежните активности. Се работи за должина од 30 километри и проценета вредност од 10 милиони евра. Јас сум убеден дека на тендер цената ќе падне, па така точната вредност ќе ја имаме откако ќе заврши тендерот, изјави Владо Мисајловски, министер за транспорт и врски. Следната година ќе се градат три нови автопатски делници -Во овој момент градиме три автопати Демир Капија-Смоквица, Миладиновци-Штип, како и Кичево-Охрид. Моментално се работи на нив, Демир Капија – Смоквица е 65,5%, се работи за севкупни градежни активности, Миладиновци- Штип е преку 80 % пробиена трасата, а вкупен прогес на градежни работи е 20 % и Кичево Охрид е 7,7%. Станува ...
| | веќе видена | слични
11 копии

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски, ексклузивно во вестите на Канал 5 истакна дека ќе се гради патот Кочани-Делчево. Постапка ќе се распише денес за тендер за изградба. „Се работи за целосна рехабилитација на овој патен правец. Денес ќе го распишеме тендерот и очекувам до крајот на годината да заврши постапката. Ако дозволува времето, со работа ќе се започне веднаш. Станува збор за пат долг 30 километри кој граѓаните го бараа и ќе го добијат. Вредноста е проценета на 10 милиони евра. Јас сум убеден дека на тендер цената ќе падне, па тогаш ќе ја знаеме финалната сума, рече Мисајловски. Следната година ќе се градат три нови автопати. „Во овој момент градиме три автопати Демир Капија-Смоквица, Миладиновци-Штип, како и Кичево-Охрид. Имаме доста проекти од програмата за оваа и за следната година. Станува збор за автопатска делницаСмоквица-Гевгелија во должина од 10,15 километри со проценета вредност од 4,3 милиони евра. Тука сме во завршна фаза за потпишување на договор…истакна Мисајловски. Во ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Заев: Ако се сретнам со Макрон ќе му ги изнесам аргументите зошто треба да добиеме датум Прашан дали верува дека ке успее да се сретне со Макрон наскоро ...
сите 430 | | | веќе видена

Не Бугарите, туку Македонците треба повеќе да се грижат за решавањето на историските прашања, рече министерката за надворешни работи на Бугарија Екатерина ...
сите 502 | | | веќе видена

Европскиот совет без договор за датум за почеток на преговори со Северна Македонија и Албанија. Првите луѓе на Советот и Комисијата во Брисел со разочарување ...
сите 277 | | | веќе видена

Националниот празник Денот на македонската револуционерна борба, или популарно Денот на ВМРО, се одбележува денеска како неработен ден. На денешен датум во ...
сите 191 | | | веќе видена

Сите анкети покажуваат предност во корист на ВМРО-ДПМНЕ, а таа предност е околу 100.000 гласови рече Христијан Мицкоски во интервју за „Македонско радио“, ...
сите 382 | | | веќе видена

Чувар вработен во угостителски објект лоциран на скопскиот булевар „Јане Сандански“ во раните утрински часови на 22. октомври во полиција пријавил дека маж ...
сите 292 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Ќе се градат нови патишта

Од:
До кого (е-маил):
Порака: